Web Analytics Made Easy - Statcounter

سینمای ایران در حالی نسبت به موضوع مهم مذاکرات هسته‌ای و سرنوشت آن تا به امروز سکوت کرده است که این موضوع تاکنون در چندین فیلم و سریال خارجی مورد توجه قرار گرفته است. سریال‌هایی همچون 24، فیلم سینمایی تبدیل شوندگان3 تنها چند نمونه از آثاری هستند که با موضوع ایران هسته‌ای و سرنوشت آن تولید شده‌اند و البته نباید انتظار داشت که وقتی غربی‌ها فیلمی در این زمینه بسازند؛ مصالح و منافع خود را بر ما ترجیح بدهند و از واقعیت‌های این پرونده صحبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرویس فرهنگی فردا؛ محمد یوسفی‌پور: این دیگر تبدیل به یکی از عادت‌های ما شده که هر بار با فرارسیدن سالروز یک واقعه تاریخی به دنبال آثاری بگردیم که باید در ارتباط با این موضوعات در عرصه سینما و تلویزیون تولید می‌شد ولی هنوز هیچ‌کاری در ارتباط با آن‌ها صورت نگرفته است.
انبوهی از سوژه‌های استراتژیک و مهم که باید در طی این سال‌ها از دل آن‌ها انواع و اقسام فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی جذاب تولید می‌شد ولی در عوض آن کوهی از فیلم‌های اجتماعی تلخ به بهانه واقع‌نمایی و نشان دادن حقایق جامعه به خورد مردم داده شد؛ گویا که آنچه که در تاریخ بر سر این کشور و مردمش آمده است اساسا جزئی از حقایق نیستند!
این انتقاد به ویژه در ارتباط با موضوعی همچون پرونده هسته‌ای کشورمان که چیزی در حدود 14 سال از آغاز آن می‌گذرد و اتفاقات بسیاری در مسیر به نتیجه رسیدن آن افتاد نیز قابل طرح است. پرونده‌ای که تلاش‌های بسیاری برای به ثمر نشستن آن صورت گرفت و در مسیر آن چهار نفر از بهترین دانشمندان این آب و خاک به شهادت رسیدند و حالا حداقل حق آن بر گردن اهالی فرهنگ و هنر آن است که برای حفظ اسناد این واقعه تاریخی و معرفی فعالیت‌های صلح‌آمیز کشورمان و البته خباثت طرف غربی در جریان بررسی این پرونده که منتج به شهادت این 4 دانشمند کشورمان شد به تولید آثاری مرتبط با این موضوع بپردازد.
با این همه در این زمینه نکات جالب توجهی وجود دارد که به نظر می‌رسد توجه به آن می‌توانست وضعیت فعلی بی‌تفاوتی سینمای ایران را نسبت به چنین موضوعات مهمی تغییر دهد.
۱. پیش از این در گزارشی در ارتباط با شهدای هفتم تیر به این موضوع اشاره کردیم که یکی از اصلی‌ترین دلایل عدم ورود سینماگران به این حوزه نبود ظرفیت‌های درامتیک در این زمینه است. بهانه‌ای که در ارتباط با شهدای هسته‌ای نیز تکرار شده است؛ این در حالی است که تجربه نشان داده بسیاری از آثار موفق سینمای ایران با موضوع مشابه به این (ترور دانشمندان و شخصیت‌های مهم) تولید شده‌اند.
۲. سینمای ایران در حالی نسبت به موضوع مهم مذاکرات هسته‌ای و سرنوشت آن تا به امروز سکوت کرده است که این موضوع تاکنون در چندین فیلم و سریال خارجی مورد توجه قرار گرفته است. سریال‌هایی همچون 24، فیلم سینمایی تبدیل شوندگان3، تغییر بازی و سقوط کاخ سفید تنها چند نمونه از آثاری هستند که با موضوع ایران هسته‌ای و سرنوشت آن تولید شده‌اند و البته نباید انتظار داشت که وقتی غربی‌ها فیلمی در این زمینه بسازند؛ مصالح و منافع خود را بر ما ترجیح بدهند و از واقعیت‌های این پرونده صحبت کنند.
۳. در سینمای ایران تا به امروز فقط دو فیلم سینمایی با موضوع ترور دانشمندان هسته‌ای کشورمان تولید شده است. دو فیلمی که مورد اول آن یعنی «روباه» به بدترین شکل ممکن از سوی منتقدان و جشنواره‌های حکومتی همچون جشنواره فجر مورد بی‌توجهی قرار گرفت و نمونه دوم یعنی «بادیگارد» هم به واسطه سیاسی‌کاری‌های مدیران سینمایی دولت یازدهم از جوایز جشنواره فجر محروم شد؛ شاید به خاطر همین برخورد سرد باشد که بسیاری از سینماگران جوان دیگر انگیزه‌ای برای پرداختن به چنین موضوعاتی ندارند.
۴. شاید ذکر همین یک نمونه کافی باشد که سه سال پیش هالیوود با ساخت فیلم سینمایی «تک تیرانداز آمریکایی» از هیولایی به نام کریس کایل که به واسطه کشتن 160 نفر در جنگ عراق به عنوان یک جنایتکار جنگی در حافظ تاریخی به ثبت رسیده است؛ یک اسطوره ساخت. اسطوره‌ای که فیلم زندگیش توانست تبدیل به یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های جنگی تاریخ سینما شود؛ اما با قهرمانان واقعی کشورمان چه کردیم؟!

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۳۶۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است | صنعت هسته‌ای؛ آبروی ایران

به گزارش جام جم آنلاین، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در آئین اختتامیه همایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای که عصر امروز در اصفهان برگزار شد، گفت: خداوند را باید شاکر باشیم که با دوراندیشی فوق العاده، حکیمانه، مستمر، پایدار و بدون توقف مقام معظم رهبری، توسعه علمی فناوری کشور به عنوان یک نعمت بزرگ برای این ملت وجود دارد و تاکید ایشان در حوزه‌های نوین و فناوری هسته‌ای به ویژه، برای کشور یک فرصت بی‌نظیر به خصوص برای اهل تحقیق و پژوهش است.

وی افزود: در ۲۱ خرداد سال گذشته که خدمت ایشان شرفیاب شدیم، رهبر انقلاب فرمودند: صنعت هسته‌ای برای کشور آبرو است و در سطح بین‌المللی نیز برای جمهوری اسلامی ایران اعتبار بین المللی است.

معاون‌رییس جمهور تصریح کرد: چرخه نوآوری، چرخه‌ای است که شما در آن می‌توانید ایده را به محصول تبدیل کنید. وقتی قدرت تغییر ایده به محصول را دارید می‌توانید در کیفیت زندگی مردم جامعه خودتان تأثیرگذار باشید و قادر هستید که بنیان‌های اقتصاد ملی را مستحکم کنید. قادر هستید که به معنای واقعی کلمه زنجیره ارزش را بر پایه علم و دانش تقویت کنید و به معنای حقیقی کلمه اقتصاد دانش بنیان به وجود آورید.

وی افزود: اقتصاد دانش بنیان تراوش و جوشش و تلاش و فعالیت‌های علمی بدون توقف است که همواره زایش فناوری دارد و فناوری را می‌تواند به سیستم و سامانه تبدیل کند و ارزش آفرینی اجتماعی و اقتصادی آن را مردم شاهد باشند.

اسلامی‌گفت: این مسیری است که مقام معظم رهبری به برکت انقلاب و آرمان‌های شهدا برای مردم ایران ایجاد کردند و سازمان انرژی اتمی یکی از ثمرات این نگاه و این تفکر و راهبرد در عرصه ملی است. باید این را قدر بدانیم و تلاش خودمان را بی‌وقفه گسترش دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در این شرایطی که مشاهده می‌کنید با مخالفت‌ها، مزاحمت‌ها، تحریم‌ها، تخریب، ترور، عملیات خرابکاری صنعتی همواره دشمنان ما که این دشمن فرضی نیستند و یک واقعیت انکارناپذیر هستند، بتواند مسیر ما را ناهموار کنند که به موفقیت و نتیجه نرسیم و اگر می‌خوایم به نتیجه برسیم با مسدود کردن مسیرهای دستیابی ما پرهزینه باشد و ما از تحقق پیشرفت خودمان ناتوان باشیم.

وی افزود: شعار آمریکایی‌ها که سردمدار نظام سلطه هستند، پیشتازی برای پیشوایی است. در منافع ملی آن‌ها قید شده است که جغرافیا ندارد و جغرافیای آنان نامحدود و به معنای کل جهان است.

اسلامی گفت: پرچمداری برای پیشوایی محور اساسی قدرت‌سازی و فناوری‌های ثروت ساز است. فناوری قدرت ساز و ثروت ساز است که آقایی و سروری می‌آورد. ذخایر زیرزمینی در یک دوره می‌توانست قدرت ساز باشد؛ امروز قدرت در این عناصر تعریف شده است و برای این جنگ صورت می‌گیرد. از همه ابزارها نیز استفاده می‌شود برای اینکه رقیبی باقی نماند. منطق آنان قلم کردن پاها و خلع سلاح است و ابزارش نیز تحریم است.

وی در ادامه گفت: نظام بین الملل تحت سلطه آنها است. استانداردهای دوگانه نیز وجود دارد که از حقایق امروز جهان ما است.

دیگر خبرها

  • گروسی: نگران رزمایش هسته‌ای روسیه هستیم
  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است | صنعت هسته‌ای؛ آبروی ایران
  • داستان شگفت‌انگیز خوسلو؛ هواداری که فرشته نجات رئال مادرید شد! / عکس
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • مناظره آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها درباره بمب اتم ایرانی
  • واکنش رئیس سازمان سینمایی به اظهارنظرها درباره بیکاری سینماگران و زیر سوال بردن فروش فیلم‌ها
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم/ رونق تولید و نمایش فیلم‌ها موجب کاهش بیکاری سینماگران شده است
  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور